Opbrengst 2017

Ook dit jaar weer 2 donatie's aan goede doelen. Een roze Giro RaceRunner voor gehandicapte kinderen op Schouwen-Duiveland en een cheque naar de DELTA Ride for the Roses ten bate van KWF Kankerbestrijding.

1. Een roze Giro RaceRunner
Voor veel kinderen met een lichamelijke handicap was sporten onmogelijk. Totdat de Racerunner naar Nederland kwam. Voor kinderen die geen rolstoelsport kunnen beoefenen, is de Racerunner een uitkomst!
De Racerunner ziet eruit als een driewielfiets, maar dan zonder pedalen en met een borststeun. Hij is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke beperking (zoals cerebrale parese, spina bifida of een spierziekte) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken. Met de Racerunner kunnen veel van deze kinderen lopen of rennen.
Vooral voor kinderen met een beperkte handfunctie is de Racerunner een uitkomst. Zij kunnen vaak geen rolstoelsporten beoefenen. De Racerunner maakt sportbeoefening voor hen mogelijk. Nu kunnen ze bijvoorbeeld meedoen aan de wandelvierdaagse van hun school of de mini-Dam-tot-Damloop. Samen met leeftijdgenootjes zonder beperking.
Bij AV Deltasport is in maart jl. een Racerun groep van start gegaan. Een groepje van 6 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 17 jaar traint nu elke zaterdagmorgen op de atletiekbaan in Zierikzee.  Geweldig dat deze kinderen deze sport op Schouwen-Duiveland kunnen beoefenen.

http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2016-11-21/1062536/janna-blij-dat-ze-heel-hard-kan-rennen-video#.WNRFVIWcGIU

2. De DELTA Ride
Het grootste Zeeuwse fietsevenement, met meer dan 7.000 deelnemers Er worden op vrijdag tochten van 15 km en 30 km gereden en op overige twee dagen tochten 4 afstanden, te weten 25, 50, 80 en 120 km.
Op 9, 10 en 11 juni van dit jaar wordt er DELTA Ride for the Roses weekend ten bate van KWF Kankerbestrijding georganiseerd:
Vrijdag 9 juni vangen we aan met de 3e LadiesNightRide vanaf de Grote Markt in Goes, zaterdag 10 juni de 9e editie Midden Zeeland met start en finish bij de Zeelandhallen in Goes en zondag 11 juni de 1e editie van de DELTA Ride for the Roses in Zeeuws-Vlaanderen met start en finish op de Markt van Terneuzen. Er wordt gereden ten behoeve van een door het KWF geselecteerd wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar wordt er gefietst voor een onderzoek van Dr. Sandra Beijer.
www.deltaridefortheroses.nl